Župniji Lovrenc in Puščava

spletišče dveh pohorskih župnij

Moli in delaj - oznanila

 

MOLI IN DELAJ
Glasilo župnije Sv. Lovrenc na Pohorju

Leto MMXXII – št. 1383  7.8.2022  tel.: 02 675 16 31/ 031-517-185

 

MAŠNI   NAMENI  OD  07.08. 2022 – 14.08.2022     

         
NEDELJA
7.8.2022 LOVRENŠKA NEDELJA
Pu: ob 8.30h – za + Jožefa Goričana
Lo: ob 10h – za  + Stanko Černelc in Danico Mališ; za + starše Jožefa in Miroslavo Kojc; za žive in + duhovnike Lovrenške župnije; za dobrotnike in župljane


PONEDEL.
8.8. 2022 Sv. Dominik, duhovnik, ustanovitelj dominikancev
Ni svete maše


TOREK
9.8. 2022 Sv. Terezija Benedikta od Križa, mučenka, soz. Evrope
Ni svete maše


SREDA
10.8. 2022 Sv. Lovrenc, diakon, mučenec
Lo: ob 18h – za +Franca Kranerja


ČETRTEK
11.8. 2022 Sv. Klara, devica, redovna ustanoviteljica (ob 17.30h – molitev za nove duhovne poklice pred Najsvetejšim)
Lo: ob 18h – za +Sonjo Španbauer


PETEK
12.8. 2022 Ivana Šantalska, vdova, redovnica
Lo: ob 18h – za +Marijano Sršen


SOBOTA
13.8. 2022 Poncijan, papež in Hipolit, duhovnik, mučenca
Lo: ob 18h – za +Ivana Plošnika


NEDELJA
14.8. 2022
20. nedelja med letom
Pu: ob 8.30h – za + Tončko Karničnik; za + Adolfa Jauniga
Lo: ob 10h – za  +Ano Šumer

V teh dneh smo pričeli z obnovo zvonika, zato bo na lovrenško nedeljo pri maši nabirka za obnovo le tega. Hvala za vaš dar.

Dragi farani. Lahko se prijavite na dneve duhovnosti v Medjugorje in sicer prijave so možne na www.pastir.si Dobrodošli na kraju, kjer romarji vedno znova najdemo Mir.

Hvala vsem, ki ste v teh 8 letih pripomogli, da je bila župnija bolj živa in dejavna. Bogu hvala za vse in vedno dobrodošli v Slovenj Gradcu.

Pozdravljamo pa novega župnika iz Ruš, Robija Senčarja (031-587-955), ki bo z 9. avgustom prevzel župnijo, tako da se od takrat naprej obračajte nanj.

Bog - brezno ljubezni

Moj dobri Gospod, z milostnim očesom se oziraj na svoje ljudstvo in na skrivnostno telo svete Cerkve. Ti boš veliko bolj poveličan, če boš mnogim odpustil in jih razsvetlil s svojo lučjo, kot pa če sprejmeš češčenje enega samega revnega ustvarjenega bitja, kakor sem jaz, ki sem te tako hudo žalila ter bila vzrok in orodje za toliko hudega. Kaj bi bilo z menoj, ko bi videla, da sem jaz živa in da je tvoje ljudstvo mrtvo? Ali ko bi zaradi mojih grehov in zaradi grehov drugih ljudi videla, da je tvoja ljubljena nevesta Cerkev v temi, medtem ko je ustvarjena za luč?
Hočem torej in te prosim, bodi usmiljen s svojim ljudstvom, v imenu neustvarjene ljubezni, ki te je nagnila, da si ustvaril človeka po svoji podobi in sličnosti. Zakaj in čemu si postavil človeka v tako visoko dostojanstvo? Gotovo samo iz neprecenljive ljubezni, s katero si sam v sebi gledal svojo stvar in si se vanjo zaljubil. Toda z grehom je človek po pravici izgubil dostojanstvo, v katero si ga bil dvignil.
Ista ljubezen, s katero si nas ustvaril, te je prisilila, da si človeškemu rodu ponudil možnost, da se spravi s teboj. V ta namen si nam dal Besedo, svojega Edinca. Ta je bil srednik med teboj in med nami. Po njem se je nad nami izvršila pravica, ko je na sebi kaznoval naše krivice. Sprejel je ukaz, ki si mu ga dal ti, večni Oče, ko si mu nadel našo človeško naravo. O brezno ljubezni! Katero srce ne bo do dna ganjeno, ko bo videlo, kako je tako visoko bitje stopilo tako nizko in sprejelo nase revno človeško naravo? Mi smo tvoja podoba in ti si naša podoba zaradi združitve, ki si jo ustanovil med seboj in človekom. Svoje večno božanstvo si pokril z revnim oblakom izprijene Adamove narave. Čemu? Samo iz ljubezni. Pri tej neizrekljivi ljubezni te prosim in rotim, bodi usmiljen s svojimi stvarmi.

Iz Pogovora o božji previdnosti sv. Katarine Sienske, device (13. pogl.)

Župnijski urad Lovrenc na Pohorju Odgovarja Damjan Mlinarič – župnik

Podeljevanje zakramentov:

Glede vseh zakramentov v celoti sledimo navodilom škofovske konference. Kdor želi sv. spoved ali zakrament bolniškega maziljenja, lahko to svojemu župniku izrazi po telefonu (031-517-185) ali e-pošti damjan.mlinaric@gmail.com in se bomo dogovorili.