Glasilo župnije Sv. Lovrenc na Pohorju
in Sv. Marija v Puščavi

Leto MMXXIV – št. 1491, 1. 9. 2024

Mašni nameni in godovi
OZNANILA

1.9., začetek novega šolskega in pastoralnega leta ter Tedna vzgoje pod geslom: »Romarji upanja« 

 5.-7.9., obhajamo prvi četrtek, petek in soboto; dopoldne obisk bolnikov na domu; pred sv. mašo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim

 V petek, 6.9., po sv. maši srečanje mladinske skupine

 V nedeljo, 8.9., obhajamo praznik Marijinega rojstva-mali šmaren 

 Zakrament sv. zakona želijo prejeti: 
Nino Antonin Polajner in Janja Forstner
Martin Švegelj in Linda Cink  

 Za romanje na Brezje se polni 3. avtobus, zato lepo prosimo za čimprejšnje prijave, ki jih sprejema kaplan Simon

In spet je poklical k sebi množico in ji govóril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka. Od znotraj namreč, iz človekovega srca, prihajajo hudobne misli, nečistovanja, tatvine, umori, prešuštva, pohlepi, hudobije, zvijača, razuzdánost, nevoščljivost, bogokletje, napuh, nespamet. Vse te hudobije prihajajo od znotraj in omadežujejo človeka.«                                                         

(Mr 7,14–15.21–23)

 

Evangeljski odlomek današnje nedelje nam sporoča: »Slavljenje naj postane naša drža.« Gospoda najbolj počastimo z vero, s poslušnostjo in zvestobo v majhnih stvareh. Slavljenje je naše pričevanje za Jezusa na vsakem koraku našega življenja. Najbolj lahko pričujemo s tem, če ne pričujemo samo z usti, ampak s celotnim svojim življenjem. Slavljenje je vsak trenutek našega življenja! Ko jemo, ko spimo, ko delamo, telovadimo, ko čakamo na avtobus, ko hodimo po cesti, v vsakem trenutku slavimo Gospoda. S svojim življenjem pričujemo, da je Bog dober in da Njegovo usmiljenje traja na veke. Sol zemlje in luč sveta nismo le v cerkvi ali med brati in sestrami, ampak vsak dan, vsak trenutek življenja.

E. Mozetič

 Angel vztrajnosti

Dragi angel, starši mi vedno znova govorijo, da moram imeti več vztrajnosti. Ko delam domače naloge ali ko pomagam v gospodinjstvu … Večkrat si to dopovedujem. Toda ne uspe mi. Hitro se naveličam in nimam več veselja.

Bodi ob meni in mi pomagaj, da bi bil bolj vzdržljiv pri tem, kar na prvi pogled ni zanimivo ali se mi zdi težko. Vztrajaj z menoj. In potem bom ponosen in srečen, da mi je s tvojo pomočjo uspelo.

A. Grün, Angel ti stoji ob strani

 Dobri Jezus.

Ob začetku novega šolskega in veroučnega leta ponovno prihajamo predte s prošnjo, da nam stojiš ob strani. Naj navdušeno sprejemamo izzive, z radovednostjo odkrivamo nova znanja in pletemo številna prijateljstva. Daj, da bomo dobri do sošolk in sošolcev ter spoštljivi do učiteljic in učiteljem, pa tudi katehetov. Naj nas blaženi Anton Martin Slomšek in priprošnja naše nebeške matere Marije spremljata na vseh poteh novega šolskega leta, ti pa nas obilno blagoslavljaj. Amen.

AK